Конференція дослідників культури балканських слов’ян - Микитенко, О. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Протягом двох дніз 9—10 жовтня 1993 року на одній з центральних вулиць Белграда у меморіальному будинку Воїслава М. Йовановича-Марамбо, відомого сербського драматурга, критика, літературознавця, професора і дипломата, проходила міжнародна наукова конференція «Магічне та естетичне у народному мистецтві балканських слов’ян».