Художня різьба на Полтавщині - Коваленко, А. (Народна творчість та етнографія, 1995)
З давніх давен на Полтавщині різьбою по дерезу прикрашали різноманітні речі та предмети домашнього вжитку. В XIX і на початку XX століть цей край був одним з основних осередків художньої обробки дерева. Зіньківські майстри славилися оригінальною різьбою ложок, кременчуцькі — ярм і хомутів, в Устивиці, Великих Будищах та Яреськах вигадливо декорували форми для пряників-медяників, святкового вигляду набирали вози і сани у миргородських умільців.