Шість видань порадника для вивчення українських народних ігор (3 історії книги професора В. М. Верховинця «Весняночка») - Верховинець, Я. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Працюючи над «Весняночкою», автор ставив перед собою і вітчизняною педагогікою конкретні завдання, суть яких полягає у вихован ні «...фізично здорового, етично стійкого та інтелектуально розвинутого майбутнього члена суспільства». Отже, кінцеву мету виховного процесу В. Верховинець вбачав у тому, щоб сформувати у дитини риси характеру й навички, властиві людині нашого сьогодення та часів прийдешніх.