Із досвіду картографування новорічної обрядовості - Курочкін, О. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Спробуємо окреслити ареали двох головних типів новорічних обходів з масками на Україні — «Маланки» і «Кози», що мають свій власний обрядовий сценарій, свою територію розповсюдження, відрізняються складом виконавців, пісенним, музичним і драматичним репертуаром.