Максим Рильський, яким ми його любимо - Новиченко, Л. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Максим Рильський був не тільки славним, видатним, популярним поетом — він був, якщо можна так сказати, щасливо вродливим в духовному розумінні і тому сердечно улюбленим поетом свого народу. Маємо надію, що таким він залишиться і для нинішніх, і для наступних поколінь.