У пошуку можливостей міжрелігійного порозуміння (візії з приводу конференції «Візантійська літургія і євреї») - Костюк, Н. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Міжнародна наукова конференція «Візантійська літургія і євреї» (The Byzantine Liturgy and the Jews), що була проведена в липні цього року в ошатному румунському місті Сібіу, розгорталася на перетині богословських, джерелознавчих, культурологічних і мистецтвознавчих інтересів. Ефективність дискусійних планів було забезпечено найвищим рівнем організації, високою кваліфікацією досвідчених учених і гідним представленням молодих дослідників. Проблема заходу зацікавила вчених майже з усіх континентів і різних за профілем авторитетних наукових інституцій.