Мудрішим стало слово, щедрішою душа [До 60-річчя від дня народження кандидата мистецтвознавства Ростислава Забашти] (Народна творчість та етнологія, 2019)
8 вересня 2019 року відсвяткував 60-річний ювілей Ростислав Васильович Забашта – відомий мистецтвознавець, кандидат мистецтвознавства (2018 р.), член Національної спілки художників України (2008), провідний науковий співробітник відділу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтв Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. Ростислав Васильович Забашта – щира, відверта людина, справжній патріот України. З 1979 року він чудово володіє грою на старосвітській бандурі, перейнявши виконавську манеру від Георгія Ткаченка. У повазі та любові до України, до її історії та культури пан Ростислав виховав трьох своїх синів. Бажаємо дорогому ювіляру здійснення його творчих планів і задумів, щоб видання кожної наступної книги вченого ставало важливим явищем у науково-мистецькому світі!