Радянська спадщина в музейному дискурсі. Післямова до виставки «Battle of memories: міфи та реалії радянської доби» - Бондаренко, Г. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Однією зі знакових подій у культурному житті Києва став виставковий проект «Battle of memories: міфи та реалії радянської доби» (24.09.2019–26.10.2019, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»). Ініціатори проекту – Музей міста Кам’янське у співпраці з Українським інститутом національної пам’яті. Партнери-співорганізатори: Музей Івана Гончара, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Музей становлення української нації та компанія EPSON. Метою виставки стало розвінчання радянських пропагандистських міфів, висвітлення об’єктивних реалій радянського часу. Одним з заходів виставки став Круглий стіл «Радянська спадщина в музейному дискурсі: проекції майбутнього», присвячений обговоренню результатів виставки (25 жовтня 2019 р.). Він відбувся в Музеї Івана Гончара (спікери Віктор Брехуненко, Ігор Пошивайло, Галина Бондаренко; модератор Наталія Буланова). У роботі Круглого столу взяли участь музейні працівники, науковці, відвідувачі Музею.