Праця про стародавнє населення території України - Балушок, В. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Рецензія на книгу: Шилов Ю. А. Прародина ариев. — К., 1995. 674 с. Книга присвячена пошукам прабатьківщини індоіранських народів, відомих під назвою аріїв, яку різні дослідники поселяють в тих чи інших регіонах Східної Європи, Передньої й Середньої Азії. Однією з імовірних територій, де сформувалися протоарії, в працях науковців називалася й територія України, хоча більшість вчених схйлялися до середньоазіатської чи північноіранської прабатьківщини. І ось Ю. Шилову в результаті проведеного аналізу археологічного матеріалу, а також використання досліджень лінгвістів, вдалося зробити переконливий висновок про те, що пошукувана прабатьківщина стародавніх індоіранців знаходиться саме на території України. Це, зокрема, українські причорноморські степи та прилеглі території Росії й Молдови, де складний синтез племен хемі-обинської і старосільської культур з творцями ямної, катакомбної та зрубної культур привів до формування давньої арійської спільноти.