Семантичне оновлення фольклорних образів в українській поезії ХХ століття (Із спостережень над фольклоризмом поетичної творчості шістдесятників і учасників Нью-Йоркської групи поетів) - Сюта, Г. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Аналіз мовних засобів поетів 1960—1980-х років (як материкових, так і діаспорних) свідчить про активне звертання до стилістичної системи фольклору, що знаходить істотний розвиток у творчості згаданих авторів. Використання фольклорних елементів у мовотворчості поетів-шістдесятників та членів Нью-ЙоркськоІ групи — одна з небагатьох спільних рис, що об’єднують творчість аналізованих авторів, засвідчують єдність мовнообразного простору української ментальності.