Фольклористична і педагогічна діяльність Дмитра Ревуцького (Маловідомі сторінки життєпису гімназійного вчителя Максима Рильського) - Кузик, В. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Дмитру Миколайовичу Ревуцькому належить особливе місце в житті М. Т. Рильського. Бували часи, коли ім’я Д. Ревуцького намагалися вилучити з історії культури України, та, можливо, саме завдяки М. Рильському цього не сталося, бо духовна спорідненість і майже синівська вдячність своєму гімназійному вчителю словесності, старшому другу і наставнику спонукали Максима Тадейовича, попри всі заборони, знову й знову говорити, писати, пропагувати творчість Д. М. Ревуцького як у вузькому колі професіоналів, так і в пресі.