Остап Терлецький і народна творчість - Грицик, М. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Збирацька, організаторська робота О. Терлецького та пропаганда ним передових поглядів на народну творчість — важлива сторінка в історії української фольклористики останньої чверті XIX ст. На жаль, вона сьогодні відома лише вузькому колу вчених. Освоєння її, як частини найцінніших творчих здобутків діячів фольклористики XIX століття, безумовно, принесе велику користь.