Форум україністів усього світу - Липова, Г.; Грица, С. (Народна творчість та етнографія, 1999)
В останні дні літа, з 26 по 29 серпня, в Одесі відбувся ІV Міжнародний конгрес україністів, організований Міжнародною асоціацією україністів (МАУ), Національною академією наук України та Одеським державним університетом ім. І.І. Мечникова.