З історії Кабінету музичної етнографії ВУАН - Юзефчик, О. (Народна творчість та етнографія, 1999)
Двадцяті — тридцяті роки XX ст. — складний період у розвитку української культури. Незважаючи на тяжкі умови життя після революції 1917 р. — розруху, голод і холод, починає ставати на ноги українська наука, в тому числі й музична фольклористика, що вже мала на той час значні здобутки у збиранні й дослідженні народнопісенної творчості.