Трансформація паремій у текстах художніх творів - Пазяк, М. (Народна творчість та етнографія, 1999)
Паремійний фонд українського, як і інших народів, складався протягом століть і навіть тисячоліть. Старі зразки у ньому відмирали і на їх місці з’являлися нові, що відображали нові умови життя, діяльності людини. Але саме фіксування прислів’їв та приказок розпочалося порівняно пізно.