Під покровительством Богородиці - до єдності - Мулява, В. (Народна творчість та етнографія, 1999)
Так історично склалося, що Покрова стала святом всієї України, українського народу, всього українського світу, яке кличе всіх українців під одним Покровом до Єдності, спільності дій, козацького побратимства.