До нових горизонтів українського образотворчого мистецтва - Прядка, В. (Народна творчість та етнографія, 1999)
Всеукраїнський огляд народної творчості, на мою думку, це видатна подія. У наш час бракує духовного наповнення життя. І от вся нація — від найдальшого села до столиці — отримала такий відчутний імпульс творчості. Цей факт важко переоцінити. До того ж, огляд вселяє надію на те, що держава буде і надалі піклуватися про культуру — як професійну, академічну, так і народну.