Традиційна народна хата Київщини - Чепелик, В. (Народна творчість та етнографія, 1999)
Народна наша хата мала своєрідне і органічне внутрішнє просторове і зовнішнє об’ємне вирішення, значний набір вишуканих конструктивних форм і деталей, а також живописно-пластичних різьблених і ліплених оздоблень, достатніх для витворення цілого архітектурного народного стилю.