Максим Тадейович Рильський – культуротворець та мовотворець - Мех, Н. (Народна творчість та етнологія, 2020)
Беззаперечна і надважлива роль художньої літератури, що спонукає до роздумів і рефлексій над власним світоглядом, творами мистецтва – культурними продуктами минулих століть, а також роль митців, знакових культурних постатей у процесі формування сучасного національного наукового і мистецького простору. Святкуючи 125-річчя від дня народження видатного українського поета, публіциста, перекладача, академіка АН України М. Рильського, звернути увагу на його мовотворчість як культурний продукт своєї доби, на його індивідуальне світобачення та світосприйняття.