Перевидання збірки казок в записах Петра Іванова - Завадська, В.; Шалак, О. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Цікавість даного видання для дослідників-фольклористів і безперечна цінність його полягає у тому, що Іванов зібрав усі без винятку тексти, серед яких трапляються справжні зразки архаїчного світосприйняття мешканців Куп’янщини. Відтак матеріали, що увійшли до "Народних казок”, є незамінними для досліджень типологічного характеру, а якісна неоднорідність наведених варіантів казок допомагає виокремити міфологічні мотиви, що збереглися у них.