Фольклоризм літератури - Шутенко, Ю. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Проблема фольклорно-літературних взаємин перебувала в полі зору філологів протягом XIX—XX ст., і тепер не втрачає своєї актуальності, адже усна колективна та письмова індивідуальна творчість взаємодіють, перетинаються між собою, взаємно збагачуючись.