Українські пісні на слова Тараса Шевченка - Моценко, П. (Народна творчість та етнографія, 2004)
“Кобзар” став великим народним пісенником. Ще за життя поета в народі починають співати пісні на його твори, поета не тільки читають, а й співають, говорить М. Грінченко. Творчість народу на теми Шевченка вражаюча! Українські фольклористи зібрали вже до двох сотень народних мелодій на тексти Шевченка.