Трохим Зіньківський як фольклорист і подвижник української національної ідеї - Козар, Л. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Серед українських фольклористів і письменників другої половини XIX століття почесне місце належить Трохимові Зіньківському (псевд. та крипт. — Т. Звіздочот, Т. Певний, Т. 3., Т. Б., Z., 1861—1891), який, за словами С. Єфремова, був "другою поруч із Грінченком характерною для 80-х років постаттю в нашому письменстві...".