Фольклористична і етнографічна діяльність Катерини Грушевської - Малик, Я. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Значною подією у житті України стало перевидання “Українських народних дум” Катерини Грушевської, здійснене 2004 року Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського. У ґрунтовній передмові доктора історичних наук, чл.-кор. НАН України Г. А. Скрипник йдеться і про трагічну долю самої Катерини Грушевської, і про історію корпусу українських народних дум, що їх було вилучено з усіх бібліотек. Перевидання корпусу, на думку авторки передмови, сприятиме успішній реалізації розпочатої Інститутом підготовки видання 5-томного корпусу українських народних дум.