Інвестиційна привабливість FinTech-бізнесу в контексті глобальних технологічних тенденцій - Мінц, О.Ю.; Янковець, А.Г. (Економічний вісник Донбасу, 2025)
Об’єктом дослідження є галузь фінансових технологій (FinTech). Досліджувалась проблема зміни інвестиційної привабливості сектора в умовах макроекономічної та геополітичної нестабільності. Виявлено, що, незважаючи на значний спад з 2021 року, сектор залишається інвестиційно-привабливим завдяки стійкому попиту та потенціалу інновацій. Доведено, що FinTech розвивається за нелінійною моделлю циклу зрілості технологій Гартнер. Наукова значущість полягає в обґрунтуванні важливості фактору технологічної зрілості та його використанні для оцінки інвестиційної привабливості фінансових технологій. The study focuses on the financial technology (FinTech) industry. The study investigated the problem of changes in the sector's investment attractiveness under conditions of macroeconomic and geopolitical instability. Despite a significant decline since 2021, it was found that the sector remains attractive for investment due to stable demand and innovation potential. FinTech has been proven to develop according to Gartner's nonlinear hype cycle model. The study's scientific significance lies in substantiating the importance of technology hype cycle phases in assessing the investment attractiveness of financial technologies.