Регіональний промисловий розвиток в умовах воєнних викликів: пріоритети державної політики - Снігова, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2025)
Дослідження спрямовано на встановлення пріоритетів державної політики для забезпечення регіонального промислового розвитку в умовах воєнних викликів. Проаналізовано заходи державної політики щодо забезпечення діяльності промислового сектору України, які здійснювалися на державному та регіональному рівнях протягом 2022–2025 рр. як реакції на виклики війни. Встановлено необхідність розширення пріоритетів державної політики та розширення переліку завдань, які потребує вирішення для зростання спроможності промисловості до розвитку в умовах воєнних викликів. The study is aimed to determine the priorities of state policy to ensure the regional industrial development in the conditions of wartime challenges. The governmental policy measures have been analyzed, aimed to ensure the activity of industrial sector of Ukraine, and undertaken at the national and regional levels in 2022-2025 as the answers to wartime challenges. The need is revealed to extend the priorities of governmental policy and the list of tasks to be solved in order to improve the capacity of industry to develop facing wartime challenges.