Зарубіжне шевченкознавство в контексті досліджень народної культури українців (за матеріалами діяльності Інституту Тараса Шевченка) - Бондаренко, Г. (Народна творчість та етнологія, 2020)
Діяльність зарубіжних громадських інституцій у напрямі розвитку та популяризації наукових досліджень української культури, зокрема етнологічних, фольклористичних студій, на сьогодні незаслужено оминається увагою і залишається недостатньо дослідженою в Україні. До таких об’єднань належить Інститут Тараса Шевченка, створений у 1993 році.