Перші Кайндлівські читання - Курочкін, О. (Народна творчість та етнографія, 2004)
22—23 травня 2004 року на базі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича проходив міжнародний науковий семінар “Кайндлівські читання", який зібрав вчених з різних міст України, а також з Болгарії, Молдови, Польщі, Росії, Румунії. Семінар був присвячений вшануванню пам’яті уродженця Буковини, видатного дослідника в різних галузях українознавства, вченого європейського рівня Раймунда Фрідріха Кайндля (1866—1930).