Підготовка академічного видання найцінніших пам'яток українського фольклору - народних дум - Грица, С. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Наукове видання епосу — осердя культури народів, котрі його посідають, є відповідальним завданням державного значення. Розробляючи такий проект, слід осмислити наукову сутність самого явища, його історичний контекст, мати уявлення про цілісність нагромадженого емпіричного та аналітичного досвіду, що стосуються цього явища.