Семантика слова Україна в давніх народних піснях - Луцький, Ю. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Який контекст “України” знаходимо в наших народних піснях? Яке значення самого слова? Які висновки можна зробити з цих роздумів, керуючись тут не так знаннями фольклориста, як здоровим глуздом звичайного читача?