Лохвиччина: етнографічне обстеження козацького краю - Бех, М.; Бондаренко, Г.; Коваль-Фучило, І.; Косицька, З.; Косицька, З.; Таран, О. (Народна творчість та етнологія, 2021)
Проведення етнографічної експедиції в умовах обмеженого фінансування науки та ще й у період карантину – неймовірна подія. Упродовж восьми днів (13–20 вересня 2020 р.) у Лохвицькому районі Полтавської області працювала комплексна наукова експедиція Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського Національної академії наук України. Проєкт регіонального історико-етнографічного дослідження Лохвицького району розробляла Громадська організація «Моя провінція» ще 2019 року (науковим консультом проєкту стала Г. Бондаренко). Однією з причин вибору локації дослідження була відсутність етнографічного матеріалу з вищеназваного району.