Богдана Фільц (Народна творчість та етнологія, 2021)
Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України із сумом сповіщає, що 5 травня 2021 року відійшла у вічність знана українська композиторка та музикознавиця, докторка філософії мистецтва, багатолітня науковиця нашого Інституту Богдана Михайлівна Фільц. В ІМФЕ ім. М. Т. Рильського вона пропрацювала понад пів століття, брала участь у написанні фундаментальних академічних наукових праць: авторка п’яти монографій, розділів до багатотомної «Історії української музики», численних статей до низки енциклопедій, наукових збірників, журналів. На Великодньому тижні, весняної пори, коли квітучі сади порозкривали свої суцвіття, душа її злетіла до Горніх світів. На пам’ять про себе залишила музику та музикознавчі праці.