Адитивні технології та 3D-моделювання в ювелірному мистецтві - Назаркевич, Є. (Народна творчість та етнологія, 2021)
У статті розглянуто й проаналізовано потенціал інтеграції тривимірних моделей і адитивних технологій у традиційне художнє середовище ювелірного мистецтва. З’ясовано значення та особливості програм для ювелірного 3D‑моделювання. Висвітлено стан розвитку тривимірного друку. Представлено опис технологічного процесу створення ювелірних виробів на 3D‑принтері. Проаналізовано основні адитивні технології та їх застосування в ювелірному виробництві. In this article, the authoress explores and analyzes the potential of the integration of 3D models and additive technologies into the traditional artistic medium of jewellery art. The authoress discusses the meaning and attributes of the most common 3D jewellery modelling programmes. The article sheds some light on the development of three-dimensional printing as well. There is a presentation of describing the engineering process of creating jewellery on a 3D printer, and there is an analysis of the main additive technologies, as well as their application in jewellery production.