Творчість кінокомпозиторів у контексті міжнародних кінофестивалів - Новікова, Л. (Народна творчість та етнологія, 2021)
На прикладі міжнародних кінофестивалів, зокрема, у Венеції, Канні, Берліні, Генті, Києві, розглянуто основні моделі взаємодії композиторів із кінооглядами. Здійснено порівняння ролі провідних міжнародних кінооглядів і премій кіноакадемій США, Європи і Великої Британії у промоції кіномузики. Окреслено вплив кінофестивалів на участь композиторів у проєктах міжнародної співпраці. The main models of composers’ interaction with film reviews are examined, exemplified by international film festivals, in particular, ones in Venice, Cannes, Berlin, Ghent, Kyiv, and others. The article compares the role of the leading international film reviews and awards by the film academies of the USA, Europe, and Great Britain in promoting film music. It also outlines the influence of film festivals on the participation of film score composers in international cooperation projects.