Директорія УНР як міф - Яневський, Д.Б. (Український історичний журнал, 2000)
Mета даної праці – проілюструвати тезу про міфологічність української революції на хрестоматійному прикладі – історії про утворення Директорії YHР, як ініціатора підготовки збройного антигетьманського повстання, що відкрило шлях до остаточного встановлення в Україні більшовицької диктатури.