Російський експедиційний корпус у Франції в бойових діях Першої світової війни - Лимар, А.П. (Український історичний журнал, 2000)
У статті досліджується участь Російського експедиційного корпусу, зокрема українських солдатів, у бойових діях на Західному фронті в 1916–1917 роках. Автор аналізує формування корпусу, його адаптацію до умов французького фронту, бойові дії в районі Шампань, взаємодію з французьким командуванням, проблеми дисципліни та побуту. Окрему увагу приділено героїзму російських солдатів, їхній бойовій виучці та взаєминам з місцевим населенням. Робота висвітлює маловідому сторінку Першої світової війни й підкреслює міжнародний характер воєнних зусиль Антанти.