Гранчак Іван Михайлович (Український історичний журнал, 2000)
13 січня 2000 р. на 73 році життя раптово помер доктор історичних наук, професор, академік Міжнародної Слов'янської Академії наук, заслужений працівник освіти України Гранчак Іван Михайлович.