Михайло Паньків (Народна творчість та етнологія, 2021)
Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського з глибоким сумом сповіщає, що 31 жовтня 2021 року відійшов у вічність знаний український етнолог, дослідник історії та культури Прикарпаття, талановитий музейник та музеєзнавець, краєзнавець, громадський діяч Михайло Ілліч Паньків. Тернистий життєвий шлях цієї світлої і працелюбної особистості вплинув на утвердження майбутнього покликання – знавця й шанувальника рідної культури, невтомного її дослідника. Зі смертю М. Паньківа вітчизняна етнологічна наука зазнала непоправних втрат. Дирекція та співробітники ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України висловлюють слова щирого співчуття та скорботи родині покійного…