Важлива подія на ниві зарубіжної україністики - Головко, О. (Народна творчість та етнологія, 2021)
10 листопада 2021 року за ініціативи Інституту культурної спадщини Республіки Молдова на базі сектора «Етнологія українців» відбувся VI Міжнародний науковий симпозіум «Молдо-українські етнокультурні зв’язки в синхронії і діахронії». Науковим співорганізатором форуму став Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, що має багатолітній досвід плідної співпраці з молдовськими колегами.