Міжнародна наукова конференція «Питання термінології в сучасній славістичній фольклористиці» - Айдачич, Д.; Вахніна, Л.; Карацуба, М. (Народна творчість та етнологія, 2021)
19 жовтня 2021 року в режимі онлайн відбулася Міжнародна наукова конференція «Питання термінології в сучасній славістичній фольклористиці». Науковий захід був проведений Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України спільно з Комісією з дослідження слов’янського фольклору при Міжнародному комітеті славістів, Українським комітетом славістів та Українським комітетом Міжнародної асоціації з дослідження та поширення слов’янських культур. У програмі конференції заявлено 45 доповідей. Було представлено 26 виступів науковців з України (Київ, Львів, Одеса), Білорусі (Мінськ), Польщі (Ґданськ), Сербії (Белград) і Словаччини (Братислава). На заключному пленарному засіданні голова комісії з дослідження слов’янського фольклору при МКС проф. Деян Айдачич наголосив на важливості питань, порушених у виголошених на конференції доповідях для розвитку фольклористики та славістики, і той факт, що конференція сприятиме розширенню міжнародних наукових взаємин.