Українсько-польська військова взаємодія під час гетьманування С. Куницького (1683-1684 рр.) - Чухліб, Т.В. (Український історичний журнал, 2000)
У статті проаналізовано українсько-польську військову співпрацю під час гетьманування Стефана Куницького (1683–1684). Автор висвітлює політичні обставини, дипломатичну активність і військові дії Куницького, спрямовані проти Османської імперії. Розкрито процес визнання його гетьманом, участь у молдавському поході та значення цих подій у контексті міжнародної політики Східної Європи.