Пошук Директорією ідейно-політичних засад відновлення діяльності УНР - Лозовий, В.С. (Український історичний журнал, 2000)
Автор аналізує суперечності між “трудовим принципом” і загальнодемократичними виборами, які стали предметом гострої боротьби між українськими партіями. Розглядаються зовнішньо- та внутрішньополітичні чинники, що вплинули на зміну курсу державотворення в умовах революційного піднесення й національного відродження.