Лавров Юрій Павлович (Український історичний журнал, 2000)
29 вересня 2000 р. раптово помер відомий український історик, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник відділу історії України ХІХ - початку ХХ ст. Інституту історії НАН України Юрій Павлович Лавров.