Прогностичні чинники та програми обстеження онкогематологічних хворих - Матлан, В.Л. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Окреслені етапи та обсяг обстеження хворих з різними формами лейкемії та лімфоми згідно з сучасними вимогами. Висвітлені нові досягнення у вдосконаленні систем стадіювання тих чи інших онкогематологічних захворювань, зокрема завдяки технічним можливостям позитронемісійної томографії та ядерно-магнітного резонансу. Узагальнені сучасні підходи до комплексного визначення прогностичних факторів при різних типах лейкемії та лімфом з метою диференційованого лікування хворих. Показані нові можливості молекулярної біології у вдосконаленні діагностики та прогнозу, зокрема методів визначення профілю експресії генів. Підкреслена важливість адекватної та своєчасної оцінки відповіді на лікування у динаміці згідно з міжнародними критеріями у пацієнтів з різними формами лейкемії та лімфом.