Хворостяний Ігор Михайлович (Український історичний журнал, 2001)
Наприкінці 2000 р. колектив Інституту історії України НАНУ вразила трагічна звістка: 2 грудня в далекому Нью-Йорку, на 55-му році життя, відійшов у Вічність колишній заступник директора Інституту з наукової роботи Ігор Михайлович Хворостяний.