Експресія Her2/neu при недрібноклітинному раку легені та її прогностичне значення - Суховерша, О.А.; Коссе, В.А. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Узагальнені літературні дані та результати власних досліджень ролі Her2/neu у молекулярно-біологічній характеристиці недрібноклітинного раку легені (НДРЛ). Визначено, що оверекспресія Her2/neu може бути маркером хіміорезистентності та негативним прогностичним фактором для НДРЛ.

Ключевые слова: недрібноклітинний рак легені, Her2/neu, хіміорезистентність, фактори прогнозу. The paper summarizes literature and own findings dealing with the role of Her2/neu in the molecular biological pattern of non-small cell lung cancer (NSCLC). It is concluded that its overexpression may serve as a chemoresistance marker and negative prognostic factor for NSCLC.

Key Words: non-small cell lung cancer, Her2/neu, chemoresistance, prognostic factors.