Етнічні процеси у середньовічному слов'янському світі (Матеріали “круглого столу”) (Український історичний журнал, 2001)
Відновлюючи практику проведення на сторінках “Українського історичного журналу ”проблемних круглих столів”, редколегія часопису свідомо обрала для обговорення чи не найбільш контроверсійну для східноєвропейської історичної науки тему — плин етногенетичних процесів у середньовічному слов'янському світі. Представлені тексти, з одного боку, свідчать про розмаїття поглядів і підходів учених з України, Росії і Білорусії до характеру і сутності етнічних процесів на сході Європи доби середньовіччя, а з іншого, своєрідно характеризують стан і перспективи подальшого дослідження цієї проблематики у згаданих країнах.