Варшавчик Марко Якимович (Український історичний журнал, 2001)
27 травня 2001 р. після тяжкої хвороби на 83 році життя помер відомий український історик-джерелознавець, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки України Марко Якимович Варшавчик.