Рак грудної залози у чоловіків: вплив категорії Т на прогноз захворювання - Готько, Є.С; Сочка, А.В (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Резюме. Мета дослідження — визначення прогностичного значення категорії Т, зокрема її впливу на тривалість життя, безрецидивного та безметастатичного періодів у хворих на рак грудної залози чоловіків. У дослідження включено 168 хворих з гістологічно підтвердженим діагнозом. Встановлено, що розмір пухлини є важливим, статистично значимим прогностичним фактором, що впливає на тривалість життя пацієнтів. Частота генералізації процесу не залежить від розмірів пухлини; ризик розвитку віддалених метастазів значно підвищується у пацієнтів з будь-яким розміром первинної пухлини за умови її проростання у сусідні анатомічні структури (категорія Т4 за Міжнародною класифікацією злоякісних новоутворень за системою ТNМ). Не отримано статистично значимих розходжень у частоті рецидивів пухлини залежно від її розмірів.