Микола Варварцев. Італійці в культурному просторі України (кінець XVIII — 20-ті роки ХХ ст.) - Гончар, Б.М. (Український історичний журнал, 2002)
Рецензія на книгу: Микола Варварцев. Італійці в культурному просторі України (кінець XVIII — 20-ті роки ХХ ст.). К., 2000. - 323 с.